Birdwatching a l’Ampolla, ecoitineraris a peu o en bicicleta

La pràctica de birdwatching a l’Ampolla és una de les activitats més boniques i relaxants que un pot realitzar. Això és degut a la seva privilegiada ubicació al Parc Natural del Delta de l’Ebre, la zona humida més gran de Catalunya, un entorn natural de 320 km2 que constitueix un dels hàbitats aquàtics més importants del Mediterrani occidental. Situada a l’extrem sud del golf de Sant Jordi, en la comarca del Baix Ebre, l’Ampolla s’erigeix com la porta del Delta de l’Ebre.

l’Ampolla, un destí ornitològic

Les rutes ornitològiques poden ser una de les activitats més tranquil·les que podem gaudir a l’aire lliure però, d’altra banda, també pot convertir-se en un neguit per a aquells que es dediquen a buscar les rareses, viatjant llargues distàncies per poder veure espècies diferents i poder afegir-les a les seves llistes personals (mundials, nacionals, regionals, locals…).

Si t’emociona l’ornitologia, a l’Ampolla pots gaudir de diversos itineraris ornitològics per a fer a peu o en bicicleta i on podràs gaudir d’un gran nombre d’espècies. Tenint present la Llista Padró d’aus del Delta de l’Ebre, de David Bigas i Antoni Curcó (2015), s’han citat uns 427 taxons, dels quals 379 estan reconeguts i 48 no establerts encara, i d’aquests s’han citat 302 taxons al terme municipal de l’Ampolla.

La millor època para realitzar birdwatching a l’Ampolla

L’època més activa para realitzar birdwatching a l’Ampolla és, normalment, durant la primavera i la tardor, ja que coincideixen amb la migració de les aus. Això es deu al fet que moltes aus que normalment no nien en una àrea, solen passar per ella durant el seu trajecte de nord a sud o viceversa.

D’hora és el moment més adequat per poder observar els ocells en el seu entorn natural. Durant aquest temps, les aus estan més famolenques i ocupades en la seva recerca d’aliment. La millor manera de localitzar les espècies més interessants, requereix un detallat coneixement de la seva aparença, so, comportament i de l’hàbitat més apropiat, tot això en addició a una bona dosi de discreció, paciència, i sort.

Guia d’aus a l’Ampolla

Et facilitem una checklist – llistat d’aus a l’Ampolla perquè puguis afegir-la a la teva llista personal. Quantes en podràs observar?