Festes i jornades gastronòmiques a l’Ampolla

Les festes i jornades gastronòmiques a l’Ampolla són l’excusa perfecta per venir a visitar-nos. Podràs tastar les millors receptes dels nostres restauradors alhora que gaudeixes d’un paisatge increïble a la porta del Delta. Un maridatge ideal!

Celebrem l’ostra del Delta

L’ostra és un dels productes gastronòmics més importants de l’Ampolla i del territori, motiu pel qual gaudim de diferents celebracions al voltant d’aquest saborós menjar.

La celebració principal al poble és la Diada de l’Ostra, un certamen que ja s’ha convertit en tot un referent turístic i gastronòmic a les comarques de l’Ebre. Aquesta festa se celebra durant un diumenge al mes de maig, una jornada en la qual s’arriben a repartir uns 2.500 kg d’ostra del Delta, amb la possibilitat d’arrodonir l’experiència amb una copa de cava.

Aquest dia també té lloc la mostra de cuina de l’ostra del Delta. Podràs gaudir de les receptes més innovadores elaborades amb aquest fruit de mar tan gustós. I per amenitzar la diada, un grup de música en directe s’encarrega de crear un ambient molt agradable al Port pesquer.

Festes tradicionals de l’arròs

Amb la Festa de la Plantada (al juny) i la Festa de la Sega (al setembre), el poble commemora als nostres avantpassats que amb molt d’esforç van fer possible que poguéssim gaudir d’un dels productes més representatius de les nostres terres, l’arròs.

Al juny, podràs veure el procés tradicional de la plantada i pel qual es trasplanta el planter de l’arròs a l’arrossar. I al setembre, veuràs el procés tradicional de transformació de l’arròs un cop segat, fins al moment de l’ensacat, amb tècniques com ara trillar, despallar, ventar, assecar. I per descomptat, durant les dues festes gaudiràs de degustacions d’arrossos ben saborosos, tot ben animat amb música en directe!

Les festes i jornades gastronòmiques a l’Ampolla

Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre (menús)

Febrer – març
L’Ampolla, Alcanar, l’Ametlla de Mar, Sant Carles de la Ràpita

Festa de la Plantada

Juny
Finca de Marce lo de l’Enric

Escapades – Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre

Febrer – març
L’Ampolla, Alcanar, l’Ametlla de Mar, Sant Carles de la Ràpita

Jornades Gastronòmiques de l’Arròs

Setembre
Diferents restaurants de l’Ampolla

Diada de l’Ostra del Delta

Maig
Port pesquer

Festa de la Sega

Setembre
Port pesquer

Jornades Gastronòmiques de l’Ostra

Maig
Diferents restaurants de l’Ampolla

Ruta de Tapes de l’Ostra de l’Ampolla

Març
Diferents restaurants de l’Ampolla

Fira Gastronòmica i Comercial GastroAdela.com

Juny
Carrer Vista Alegre

Vols saber quan i on es faran totes les jornades gastronòmiques a l’Ampolla? Consulta la nostra agenda i no et perdis cap activitat!