Les platges de l’Ampolla, paradís de tons blaus i aroma a mar

Les platges de l’Ampolla formen part indiscutible de la riquesa natural del poble i no és per casualitat. Lluny de les aglomeracions que pateixen altres municipis de costa, l’Ampolla pot presumir de cales i platges pràcticament verges, perfectes per contemplar paisatges diversos protagonitzats per un Mediterrani en calma.

Gràcies a la seva ubicació geogràfica a la porta del Delta de l’Ebre, les platges de l’Ampolla es caracteritzen per una variada configuració, oferint un mosaic paisatgístic únic en el litoral català. Pots trobar des de platges de sorra amb aigües tranquil·les i poc profundes –ideals per als més petits-, fins a platges de pedra petita o de sorra envoltades de penya-segats de tonalitats rogenques –ideals per desconnectar de tot i retrobar-te amb tu mateix.

I si ets dels que gaudeixen del sol i del blau de la mar amb una bona passejada, et recomanem la ruta dels penya-segats, que et donarà accés a les diferents platges i cales.

Seguretat a les platges

Tant les platges de l’Ampolla com la seva piscina municipal compten amb servei de salvament i socorrisme subvencionat per la Diputació de Tarragona a través de la línia de subvencions de Protecció de la salut pública per a la seguretat a les zones de bany corresponent a la convocatòria del 2013.

Cales i platges de l’Ampolla

Platges de sorra
 Platges de pedra
 Cales
 Platges amb bandera blava
 Bandera de platges verges

Platja de l’Arenal

Coneguda també com “la platja de la calma” per les seves aigües tranquil·les i de poca profunditat –ideal per als infants-, aquesta platja es troba dins de la badia del Fangar, al Delta de l’Ebre. La seva sorra fina i daurada és típica de les platges deltaiques. En dies de cel clar, és possible veure en l’horitzó la punta del Fangar i la seva faroleta.

Platja dels Capellans

Si et desplaces al nord de l’Ampolla, trobaràs aquest retir natural de pedres blanques i negres que contrasten amb la vegetació i els penya-segats que l’envolta. Les seves dimensions reduïdes fan que sigui un espai molt acollidor on poder relaxar-se.

Cala l’Ascaret

Sens dubte, es tracta de la platja més íntima de l’Ampolla. Un petit refugi format per diverses cales petites que es troben submergides en la vegetació. Només podràs accedir a peu.

Cala Joaquina

Cala Joaquina, petita cala a recer del l’espigó de llevant del port.

Platja dels Pinets

Al sud del nucli urbà dels Pinets, trobem aquesta petita cala de pedres petites i aigües poc profundes. Aquesta platja està envoltada de grans i imponents roques escarpades que li donen un caire molt peculiar a més de garantir un espai més tranquil i familiar.

Platja del Baconé

Guardonada amb la bandera de platges verges. Si t’agrada passejar per la vora de la mar, aquesta platja és per a tu. La platja del Baconé és un dels punts més atractius de la ruta dels penya-segats. Aquesta petita platja de pedres blanques i negres contrasta hipnòticament amb el blau de la mar.

Platja Cap-Roig

Guardonada amb la bandera blava per la seva qualitat, aquesta platja de sorra i de grans dimensions destaca pel seu pintoresc entorn de penya-segats vermellosos que li donen el seu nom.

  • Serveis: restaurants / quiosc de begudes i gelats / socorristes
  • Equipaments: lloguer d’hamaques / dutxes
  • Activitats: bany / sol

 

El Patronat Municipal de Turisme de l’Ampolla ha rebut 2.000€ de subvenció del Patronat de Turisme de La Diputació de Tarragona en concepte de col·laboració per l’obtenció de les 2 banderes blaves de la costa del nostre municipi.

 

Platja Perales

Platja Perales, on els còdols vora la mar ens animen a endinsar-nos a descobrir la vida
submergida dels seus fons marins.

Platja de l’Arquitecte

Aquesta petita platja la trobaràs al nucli urbà, al costat del Club Nàutic i a tocar del passeig marítim. Es caracteritza per pedres petites i per les roques que l’envolten i que li proporcionen un sentit íntim a tot aquell que vulgui gaudir d’uns moments de tranquil·litat.

Platja de les Avellanes

Guardonada repetidament amb la bandera blava per la seva gran qualitat i l’oferta de serveis i equipaments disponibles. És una platja de dimensions mitjanes que destaca per la sorra fina i les aigües tranquil·les. Trobaràs la platja de les Avellanes al centre del casc urbà, podent accedir a un ampli ventall de serveis com restaurants o bars.

  • Serveis: restaurants / bars / quiosc de begudes i gelats / socorristes
  • Equipaments: telèfons / dutxes / zona esportiva i d’esbarjo
  • Activitats: bany / sol / vòlei platja

 

El Patronat Municipal de Turisme de l’Ampolla ha rebut 2.000€ de subvenció del Patronat de Turisme de La Diputació de Tarragona en concepte de col·laboració per l’obtenció de les 2 banderes blaves de la costa del nostre municipi.

 

Cala Maria

Guardonada amb la bandera de platges verges. Al bell mig de pinars i penya-segats, aquesta acollidora cala de pedres petites ofereix la tranquil·litat necessària a aquelles persones que gaudeixen d’una bona passejada a la vora de la mar. Cala Maria forma part de la ruta dels penya-segats de l’Ampolla.