Blog

QUÈ VEURE A L’AMPOLLA, DELTA DE L’EBRE

Si has arribat fins aquí, probablement és perquè estàs buscant què veure a l’Ampolla, Delta de l’Ebre.

L’Ampolla està situada al fons del golf de Sant Jordi, i és considerada la Porta del Delta de l’Ebre. En aquest post suggerim descobrir la Bassa de les Olles, un lloc molt especial situat en aquesta petita població costanera, un referent com a destinació per al turisme en família.

La Bassa de les Olles, és la més petita de Parc Natural de Delta de l’Ebre i pot visitar-la qualsevol tipus de viatger, independentment de la seva edat.

Les passarel·les i els punts d’observació d’aus, estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda o famílies amb carrets de nadons.

Passar un bon dia al Delta de l’Ebre ja sigui menjant un bon arròs amb rap i gambes, o recorrent els diferents itineraris de la Bassa de les Olles amb bicicleta, és una experiència inoblidable.

QUÈ VEURE A L’AMPOLLA, DELTA DEL EBRE

RECOMANACIONS / INFORMACIÓ:

– Iniciar la ruta des de la Platja de l’Arenal.

– Seguir el camí de terra que va pel costat de la platja fins trobar una barrera que talla el pas als cotxes. Hi ha una zona d’aparcament, el punt d’informació Bassa de les Olles i el Restaurant Goleró.

– Totes les rutes estan marcades en diferents colors.

– La ruta sencera és de 4,7km.

– Consultar el temps de l’Ampolla abans de venir.

 

Només arribar trobaràs una zona de pícnic amb un parc infantil on els més petits poden jugar; a més hi ha els serveis, una font d’aigua, etc.

Un dels itineraris més bonics és el de color groc, que s’endinsa en un petit espai protegit del Parc Natural del Delta de l’Ebre i enllaça amb l’itinerari de color vermell, que va pel costat del mar i acaba al Goleró.

En aquest itinerari descobriràs passarel·les de fusta entre canyissos que semblen sorgides d’un conte, punts d’observació d’aus integrats al paisatge i els camps d’arròs de Delta de l’Ebre… És molt normal trobar ànecs, agrons rojos, martinets, etc.

Aconsellem anar amb uns prismàtics, seure al mirador i explorar en silenci la tranquil·litat dels ocells.

Els camps d’arròs de Delta de l’Ebre són tot un espectacle de colors. Al maig s’inunden convertint-se en un mar de reflexos per a les aus que els sobrevolen i a finals d’agost, aquest canvia al color daurat, espigues d’arròs a punt de collir.

Pedaleja entre la llacuna, canyissos i els camps d’arròs per descobrir un dels llocs amb encant de Delta de l’Ebre.

Aquesta ruta, no té desnivell i passa per l’Estació de Bombeig de les Olles.

L’Estació de Bombeig de les Olles serveix pel drenatge dels camps d’arròs. Té la capacitat necessària per evacuar fortes pluges, assegurant la protecció de la collita d’arròs especialment de les tempestes de llevant, que solen coincidir amb el moment final del cultiu de l’arròs.

Un cop arribes a la platja del Goleró t’adones que estàs en un lloc idíl·lic per relaxar-se, desconnectar i descansar.

En aquesta zona solen freqüentar els flamencs. Una altra activitat apassionant és poder observar-los i fotografiar-los, cal recordar que són els ocells més majestuosos de Delta de l’Ebre.

Amb bicicleta pots seguir fins al Port del Fangar, petit port pesquer amb un encant especial que disposa d’una activitat pesquera i de cultiu d’ostres a més de musclos. Més endavant, arribareu al cementiri de barques, un altre dels llocs més emblemàtics per als amants de la fotografia.

De tornada a l’Ampolla, has de seguir la ruta de color vermell, ruta que voreja la badia del Fangar. Passaràs per davant del mirador més alt de la Bassa de les Olles, un mirador de 360º que té unes magnífiques vistes.

D’una banda la platja de l’Arenal i la Badia del Fangar, i d’altra banda la Bassa de les Olles amb tota la plana deltaica darrere.

Si busques on menjar a l’Ampolla, consulta aquí els restaurants.

Sake, arrossos, marisc, peix… Assaboreix les ostres del Delta de l’Ebre i viu una experiència única al visitar un viver de musclos i ostres!

Per llogar bicicletes a l’Ampolla, entra al següent enllaç: Comerços i serveis

Si vols més informació, pots visitar-nos a l’Oficina de Turisme de l’Ampolla, situada al Carrer Ronda de la Mar, 12.

T’esperem!